Elfit Dietistenpraktijk: Dieet en Leefstijl

Contracten met alle zorgverzekeraars, vergoeding via de basisverzekeringTraject maagverkleining


Bij de behandeling van zeer ernstig overgewicht (morbide obesitas) wordt steeds vaker gekozen voor een maagverkleinende operatie (bariatrische chirurgie).

Meest voorkomende operaties zijn een gastric bypass en een gastric sleeve. In onze praktijk komen regelmatig cliënten die in een voortraject van een dergelijke operatie zitten, maar ook naderhand kan onze begeleiding veel betekenen.

Gezien de regio werken wij veel samen met Centrum Obesitas Noord Nederland (CON Leeuwarden).

Er zijn een aantal criteria waar u aan dient te voldoen. Dit zijn onder andere:

Mocht u zich aangemeld hebben dient u minimaal vier maanden onder begeleiding te staan bij een diëtiste van Elfit.

Omdat het gaat om een levenslange verandering van eten en drinken is begeleiding van een professional noodzakelijk.

Om u voor te bereiden gaan we de voeding alvast stap voor stap aanpassen en leert u hoe u na de operatie zult moeten eten en drinken om klachten en terugval te voorkomen.

Ook besteden we veel aandacht aan het inzicht krijgen in uw valkuilen, want hoe ga je voorkomen dat je niet terugvalt in het gedrag wat de oorzaak is geweest van uw overgewicht?


Nadat u een vier maanden onder begeleiding bent geweest, sturen wij een rapportage met onze bevindingen naar CON Leeuwarden. Deze rapportage weegt mee in de beoordeling of u wel of niet geschikt bent voor een maagverkleining.


Wat kunt u van de dieetbegeleiding verwachten na een maagverkleinende operatie?

Na de maagverkleining blijft u doorgaans een jaar in het na traject bij het CON en kunt u met vragen daar terecht bij de professionals die dit na traject begeleiden. Is dit om welke reden dan ook niet mogelijk, of is het na traject afgesloten dan kunt u uiteraard ook bij Elfit Diëtistenpraktijk terecht.