top of page

Stel je ontbijt eens uit!

Het is een hardnekkige fabel dat je moet ontbijten om "de boel op gang te brengen". Als je 's morgens niets kunt eten of geen honger hebt, eet dan niet. Dit versterkt de stofwisseling juist. Het klinkt misschien raar, maar als je een aantal uren niet gegeten hebt, dan gaat je stofwisseling veranderen en krijgt de vetverbranding een kans. En daar val je vanaf!

Elfit kan samen met u bekijken of wel of geen ontbijt in uw situatie het beste is.

Moet je om de 2 of 3 uur iets eten om je bloedsuiker goed te houden?

Dit hoeft niet, het kan heel goed zonder. Dat kunnen we samen met u bekijken.

BBQ tips koolhydraatbeperkt

Groenten, vis (bv. zalm, tonijn of forel) en vlees of kip op de bbq. Harstikke lekker en laag in de koolhydraten!

Het afvallen stagneert, wat moet ik doen?

Soms stagneert het afvallen, voel je je neerslachtig of zit je gewoon even niet zo lekker in je vel. Maar vooral doorgaan zoals je doet, afvallen gaat vaak trapsgewijs.

Kun je koolhydraatarm eten als je vegetariër bent?

Dat kan zeker, alleen de variatiemogelijkheden worden iets kleiner. Het hangt er vooral vanaf of je nog wel eieren, kaas en vis eet. Eet je deze producten of andere goede eiwitbronnen, dan kun je zeker koolhydraatarm eten! Het is zinvol om samen met ons de voeding te berekenen, zodat we kunnen nagaan of deze volwaardig is. Samen puzzelen om een volwaardige voeding te realiseren is ons vak.

Kinderen tussen 4 en 8 jaar krijgen genoeg suiker binnen voor een heel jaar!

Per jaar eten ze gemiddeld 31 kilo suiker, blijkt uit cijfers van de RIVM. Dit is bijna 2 keer zoveel als wordt aangeraden. Het gaat om de suikers die worden toegevoegd zoals in frisdrank en vruchtensappen, snoepgoed, koek en gebak, sommige ontbijtgranen en gezoete zuivel.

Wij hebben ook koolhydraatbeperkte weekmenu's voor kinderen!

Ook andere leeftijdsgroepen eten teveel suiker (ouderen zijn hier weleens een uitzondering in, omdat zij zijn opgegroeid in een tijd waarin veel minder suiker werd gegeten). Bij veel mensen zijn de energiedrankjes en sportdrankjes populair, dit zit ook vol met suikers.

Goed drinken is belangrijk!

Het lichaam heeft vocht nodig voor een goede aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Drinkt minimaal 1.5 liter (voorkeur thee en water of water met een smaakje van bv komkommer of citroen).

Afvallen en alcohol

Wanneer het een zelfbedieningsfeestje is kun een verantwoord non-alcoholisch drankje voor jezelf inschenken in een wijnglas met dezelfde kleur als witte wijn. Net echt! Als je toch voor alcohol gaat kies dat een droge niet zoete wijn (klein beetje met veel ijsblokjes).

Mag ik een hamburger met een koolhydraatbeperkt dieet?

Dat kan, maar beleg de hamburger dan met komkommer, tomaat en sla en eet hem zonder het broodje!

bottom of page